Bjärvarna!

Vi som driver Bjärvarnas kennel är Lennart & Mia Edman!

Lennart: Är den jagande i familjen, tycker om de flesta jaktformer då hundar är inblandade men sätter jakten med ställande hund som nr. 1.

Skaffade vår första Laika (Skrockens Ilim) år 2000 sen har det med tiden blivit fler o fler, vi har idag 4 st. Laikor. Att jag valde Laikan är för dess mångsidighet, jag använder våra Laikor till Fågel, Grävling, Mård, Lodjur, Älg, Björn och Vildsvin, det sistnämnda i liten utsträckning då vi ej har dessa djur på mina breddgrader.

Har under sista åren haft förmånen att få jaga Björn med några riktigt duktiga stövare som både driver och ställer Björn, den levande legenden ”Öland” samt några Plotthundar, har därför skaffat en Plottvalp själv.

Är jaktprovsdomare och väldigt intresserad av jaktprov. Anser att det är dom jaktliga egenskaperna som skall vara nr. 1 då det gäller avelsdjur.

Mia: Jag är väl kan man säga Lennarts räddning (i mångt o mycket) men framförallt kanske då det gäller den exteriöra biten (hundar alltså) samt även lydnad (även där hundar).

Är mycket intresserad av utställningar och tycker detta också är viktigt men håller absolut med om att det är de jaktliga egenskaperna som skall vara i focus då det gäller att ta fram avelsdjur.

Jobbar till viss del som assisterande hund-instruktör och håller på att utbilda mig som instruktör.

Jag skaffade oss en Bordertik (Sorken) för några år sen som det väl var tänkt att skulle bli en grythund men jag tror att mina intressen smittade av sig för hon är i princip viltren men väldigt duktig på cirkuskonster.