Aktuellt

20013-07-02

Bjärvarnas Gold Rush "Tellus" kammade hem första certet på utställning lördagen 29/6 i Borås, han har även fixat godkänt i anlagsklass på viltspår, grattis till detta Katarina o Tellus !!!!!!!!!!!!!

2 Återbud på Bordervalparna gör att 1 hane o 1 tik finns kvar.

Hane

Tik

Lagt in Märta under Bjärvar

 

2013-05-25

Tusen tack till Malin "Team Madofi" Bouvin för all hjälp med både det ena o andra, kommer att bli det tredje osså bara nån får fingrarna ur, kan ju numera skylla på åldern kanske !!!!!! Tack iaf!!!!!!

Bjärven har som gått o blitt gammal eller vad man nu skall säga, 50 i alla fall!, tack till alla som Uppvaktade/beklagade detta !!!!!!!

Siri har fått 5 st valpar fördelat på 3 hanar o 2 tikar, bild under Kullar. Av dessa är 2 tikar o 1 hane tingade, hanen som är tingad "Badgers Drift" skall till min egna aldeles speciella favorittjej "Maja Boson" !!!!!!!!!

Bar sig inte bättre än att när frun i huset är stollig i engelska kriminalserier så bidde det...

Just det: Titlar på Morden i Midsommer.....

Barbro födde 6 valpar fördelat på 3x3 = M-Kullen, känns riktigt bra med dom nya ägarna, Lycka till med dom små !!!!!! En del uppdaterat under Bjärvar

Gänget M: 7 veckor o hungriga som få !!!!

 

2013-03-12

HEJ Å HÅ, HEMSIDAN IGÅNG IGEN !!!

TACK FÖR DET PATRIK WISELL !!!!

 

Här kommer ett litet axplock av uppdateringar som skulle vart gjorda..

Detta är våra stora !! Kajsa Maja, Barbro, Maja, Lina & sist men inte minst Anna !!

Detta är våra små !! Siri, Viska, Kalle & Sven

Uppdaterat under planerade kullar !!!!!!!!!!!!!!!

Sven "Gold Digger" skall byta hem. Vi väljer att omplacera han pga av at tiden inte räcker till, Svennis som han kallas behöver komma till ett aktivt hem. En mycket trevlig o väldigt social kille på lite drygt 10 månader..

Siri: Har under säsongen sprängt ett antal rävar, inte misslyckats en enda gång med detta, inte för hård så hon blivit skadad men heller inte för mjuk så rävarna ligger kvar. I mina ögon en riktigt bra sprängare som ligger 5-10 min innan hon bryter, har arbetat som längst 4 timmar i höst, då sköt husse bom på grund av mörker. Tyvär har vi inte haft någon dommare med under jakterna så därför ingen merit under grytjakt. Skall i detta sammanhang säga att avel på grytjagande hundar inte på något sätt underlättas av det obefintliga dommarmaterilal som står till buds. Undrar om inte grythundsklubbarna borde ta tag i detta, vill man jaga i gryt fortsättningsvis så är det bara så enkelt att det måste fram hundar som är grytmeriterade och det får vi inte utan domare.

Siri med ett par av säsongens sprängda rävar, föresten båda dessa etfer att Cristoffer Cederbergs Sålandsstövare jagat ner dom.

Barbro: Har under säsongen gått riktigt bra, började att starta henne på ett älprov i början av september på hemmaplanen, ett 1:a pris blev det efter ett upptag på ? ja vi vet inte men vi hittade henne i fast stånd efter 5 kilometer. därefter har älgproven vart ett gissel, har startat henne på ett antal men det har bara jävlats, vissa gånger önskar man att hon gjort det bättre men i de flesta fall har hon gjort vad hon klarar o de e ja nöjd med, har också startart henne på 4 vildsvinsprov, 1 av proven hittade hon ingen gris men de andra gicki till 1:a pris. Hon va därmed den första östlaikan att ha meriter för ett vidsvinschampuionat !!!! Rätt skoj .......

 

Nappe (Bombax Napoleon) har flyttat o fått det riktigt bra i Baggbo Bjursås

Nappe i grillningstagen med nya familjen

Plotten Cole har efter nogrant övervägande flyttat.. Har inte haft möjlighet att vara ledig i den utsträckning som behövs för att ha en hund som enbart skall jaga björn, har inte jagat annat vilt med han vilket resulterat i att han fått stå still alldeles för mycket. Ny ägare är Olle Boson , önskar dig lycka till med Cole !!! Trots den kritik han fått för sitt älgintresse så har han faktiskt gång på gång gjort det bättre än ganska många omskrivan o duktiga björnhundar....

En liten terrorist (Laikavalp) vid namn Skrockens Kajsa-Maja har tillkommit. Hennes stammtavla säger en del om varför vi valde att ta en valp däriifrån, Maja e Mormor o Lina e Farmor till denna odåga. Torbjörn brukar inte misslyckas å då han väljer våra båda stammlinjer i samma kombination så kan man ju inte låta bli... Ett vakande öga ser ju naturligtvis att detta är en produkt av Torbjörn från början så valet för honom va säkert inte svårt.

Skrockens Kajsa Maja. Svårt att se vart öronen kommer från

Anna: Ryssen som jagat lite allt möjligt sen sist, skött sig riktigt bra på vildsvin, drivit räv rätt bra några gånger men då hon haft ett hyfsat intresse för rådjur så blev säsongen rätt kort, snödjupet tillät definitivt inte HÖGBENTA hundar att jaga dessa. Hon e ung o fortfarande väldigt valpig men blir hon av med rådjursintresset så tror jag Mickel får svårt att vistas över jord oavsett före......

Anna o Siri på träningstur med Mia

 

2012-07-09

Lite retroaktiva uppdateringar.

2012-07-05

Då var det dags för Laikaklubbens nya event, Björntest i Junsele djurpark. Vi tog med ett gäng hundar o drog till Junsele, pga begränsat antal platser startade vi bara Barbro på testet vilket inte gick nå vidare, provade Kalle o Anna på linbjörn men Anna tyckte även här att det där skulle man låta bli. Kalle däremot vart helt vansinnig på denna linbjörn o det var faktiskt inte många Laikor som kom upp i hans nivå, man får väl helt enkelt ta en Terrier i år på björnjakten som det ser ut.

En mycket trevlig tillställning, trevligt folk och mycket hundar, var oerhört intressant att se hundarna först på linbjörnen sen på testet med riktiga björnar, det var som natt o dag, många gjorde riktigt bra jobb på linbjörnen men föll som korthus på den riktiga. Endast en hund "Angsjöns Cerb" arbetade på samma sätt med dom riktiga som den på linan, han blev ochså bästa hund av 35 st. 3 av 35 hundar godkändes.

Junsele Djurpark

BJ Per på testet

2 x Ordförande på plats i Junsele

Från v. Maguns Jensen (nuvarande ordförande) Nils Forsman (ägare till angsjöns Cerb) Lars Larsson (FD Ordförande) Jimmie "Soträven" Mårtensson

Carros unga Relhane som gjorde bra från sig såväl på linbjörnen som på testet, räckte dock inte för att bli godkänd

Kalle älskade detta

Direktkontakt

2012-06-21

Jag och några kompisar drog upp till Namsen "Elvarnas Drottning" för att prova lyckan med någon Lax, fisket var minst sagt dåligt, den sena våren hade gjort att vårfloden ej var över, för mycket och för kallt vattten 6 grader = inte badvänligt. Näst sista dagen for vi iväg och hyrde båtar på ett ställe med lite säkrare ståndplatser, där fick vi på några timmar 4 lax i storlekarna 2-7 kg

Då fisket svek oss var det tur att Torstens dotter Elin bakat en midsommartårta, den var supergod!!!! Tack för det Elin

Får man ingen fisk så kan man vila ögonen på detta, kvart över elva på kvällen

Baffe med största laxen, 7 kilo !!

Torsten med näst största, 4,4 kilo

fin kvällsfångst

 

2012-05-27

Var till Fredskogs Hundcenter och tränade hundarna på lite Vildsvin, ett gäng Bjärvar deltog och vi hade även några terriers och Ryss-skräcken Anna med.

Gick väldigt bra för de alra flesta, Anna däremot tyckte intre Vildsvin va något som skulle jagas hmmm.

Paus i griseriet på Fredskog. Från v Magnus O, Jonas E, Emelie K, Håkan Å, Micke F, Blommen

Skräcken Anna kommer smygande tillbaka efter det att hon stött på en hemsk gris

viska funkade lika bra som vanligt, spelar ingen roll vad man släpper denna jaktmaskin på, låg lite väl nära bar vilket hon fick erfara då hon vid ett flertal gånger vart översprungen, här aldeles framför trynet

Magnus Olsson o BJ Kessie, gjorde riktigt bra ifrån sig

2012-06-20

GLAD MIDSOMMAR ÖNSKAR VI ER ALLA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Midsommarhelgen flyttar Gold-Gänget, från skåne till västerbotten, blir en bra spridning. 1 Hane finns fortfarande kvar.

3 Goldkillar

 

2012-05-27

Siris valpar växer o mår fint, precis 4 veckor gammla, pga återbud finns 1 tik o 1 hanvalp kvar.. Nedan "Gold gänget"

Gold Digger

Gold Medal (tiken)

Gold Rush

Gold Winner

 

Vi önskar 4 nya Bjärvar välkomna, denna gång i form av Borderterrier "Gold-Gänget" Siri fick i går 4 valpar fördelade på 3 hanar o 1 tik

Siri med sina 4 små, 1 dag gamla

"Gold-Gänget"

Då har L-Kullen lämnat fagerbacken (förutom Lydia som blev kvar) Vi önskar dessa och nya Hussar o Mattar lycka till, har lagt ut dessa under Bjärvar.

2012-03-30

Våran Siri "Goldeneye" är ganska säkert dräktig om man tittar på storleken, ultraljud nu på måndag kommer att ge svar.

Valparna växer och mår bra, börjar bli lika krävande som man kan förvänta sig, lite färska bilder under planerade kullar..

2012-03-24

BJ Hector med Mikael Leffler har vart i utställningstagen i dag igen, denna gång i Åsele:

Resulta: Excelent, 1:a Jklkk, Bästa hane, BIR, CK, Cert, BIS 2:a !!!! Grattis till detta

Ett CK till på utställning och en jaktprovsetta kvar till dubbelchampionatet !!!!!!!!!!

2012-03-23

Valparna växer o mår bra. Lagt ut lite bilder under planerade kullar

Första dagen ute, allt från boxning till tallbetning, flera bilder under planerade kullar

2012-03-07

BJ Goldeneye "Siri" parad med Bombax Napoleon "Nappe" 29/2 och 2/3. Mer info under planerade kullar.

BJ Hector utställd i Överkalix i helgen: Excelent, Cert, BIR och BIS 4. Bra jobbat Mikael Leffler o Hector. H-kullen fortsätter att att gå bra såväl i ringarna som i skogen, för Hectors del hade det blivit 3 raka ettor på jaktproven i höst om inte sista provet blivit som det blev, 90 minuter i upptag och då dommaren söker skottilfälle så kan man bara konstatera att Hector skäller på ko o kalv men att kalven är skadad och därmed ett nytt prov. Andra i kullen trummar på riktigt bra men jaktprovsviljan finns tyvär inte hos alla.

BJ Hector i Överkalix

2012-02-26

Kommer att para S51255/2009 Bjärvarnas GoldenEye "Siri" Med S38456/2008 Bombax Napoleon "Nappe" kommande vecka

Nappe är Svensk o Finsk grytchampion samt Svensk viltspårchampion, besitter en mycket god skärpa vilket han visade i Finland med A50 resp A49, arbetssättet är sprängare, har försökt att undvika grävling med han. Har avkommor som trots att de är väldigt unga fungerat bra i gryt och på utställning. Kommer från Tullymurrayn Lexinton eller "Lordi" som han kalls för vilken har en hel rad mycket bra grytmeriterade avkommor. Utställningsmeriter Excelent CK

Siri är ej meriterad i gryt mer än ett karaktärsprov, anlagsprovet fungerade ej i fjol då hon inte var uppgiften riktigt mogen. Har dock fungerat bra i gryt med ett par grävlingar samt ett par sprängda rävar, skärpan o jaktlusten e det inga fel på men då hon inte har anlagsprovet så blir det inget grytprov i år för henne. Har en kullsyster i Finland som är Finsk grytchampion samt en i sverige som har anlagsprovet samt ett godkänt sprängarprov i naturgryt, alltså ett prov kvar till championatet. Kommer från mycket starka jaktlinjer först o främst på tiksidan "Lappstintan". Arbetssätt Sprängare. Utställningsmeriter: Excelent CK

6 nya Bjärvar har anlänt, dom var 7 från början men en tik hade troligtvis legat i klämm så att ena frambensleden var skadad, veterinär var hit efter 2 dygn men inget fanns att göra. Detta var första valpen vi förlorat på 13 kullar, inte roligt... De övriga mår bra, 3 tikar o 3 hanar. Lagt ut nåpgra bilder under kullar på dom små som nu är exakt 1 vecka.

Höftledsröntgade Igor häromveckan med ett C på ena höften, inte vad man räknat med men, ja så är det ibland. Omröntgen kommer att ske.

2012-02-11

Ultraljudade Barbro i veckan, hon var dessvärre tom.

Lina däremot växer så det knakar, beräknad valpning om ca 3 veckor

Igors prov har gått genom kollegie och det blev som förväntat, 3 x 1:a pris och det på 12 dagar, gick första provet 30/12-2011 och sista 11/1-2012, dessutom fixade han en SM-kvalplats då han hade högst poäng i Dalarna i år tillsammans med en jämthundstik. Poängen på proven var 74 78,5 86. För att vara släppt för första gången i år den 20/10 ser jag det som ett riktigt bra resultat !!!!!!!!!

2012-01-12

Barbro parad med viking 11/1

Provet jag gick med Igor dan före nyårsaftonen har gått genom kollegie och det blev 86p och ett första-pris. Efter det har vi startat på ett par prov till, båda proven är föreslagna första-pris samt att vi gjort ett godkänt älgspårprov. Detta gör att (under förutsättning att kollegeit godkänner dom sista 2 proven) Igor på 12 dagar tagit 3 jaktprovs 1:or samt gjort spårprovet !!!!! återkommer med poäng på dom sista 2 proven efter kollegiet. Detta på 3 olika provmarker med 3 olika dommare. !!!!!!!

2011-12-31

Önskar er alla ett gott slut på 2011 och ett riktigt Gott Nytt Hund/Jaktår !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gick ett jaktprov med våran nya Igor i går, dommaren föreslår ett mycket bra 1:a pris, kollegie tisdag 3/1 återkommer med poäng

Barbro har till sist börjat löpa, räknar med att para henne under trettonhelgen !!

 

2011-12-25

Retroaktiva uppdateringar

Uppdaterat planerade kullar

Lina (kolja) blev till slut parad med Sacco, 30 & 32 dygnet, har aldrig parat så sent men då var det enligt hundarna klart och dessa ljuger sällan.

Bjärvarnas Igor är tillbaks i våran ägo, detta efter att förre hundägaren inte riktigt kom överens med hunden. Hitils har allt gått bra, har skjutit både gris och älg på stånd för Igor.

Bjärvarnas Jenisej har gått ett vildsvinsprov och är föreslagen en 2:a, Grattis till det, i så fall första i J-kullen som är meriterad

Bjärvarnas Hans utställd i Norge: Excelent, CK och BIS, Grattis familjen Skurdal och Hans till detta.

Kungsjöbackens Viking är numera föreslagen 2 x 1:a pris

Bjärvarnas Hector har startat 3 ggr på jaktprov med 73, 81 poäng och nytt prov som facit, det nya provet fick han då ha fick tag i en skadad älgkalv

2011-11-16

Lugnt nu, i alla fall här på sidan, här kommer lite retroaktivt och en del färskt.

Kungsjöbackens Viking som vi tänker para Garbo med har gått ett jaktprov och är föreslagen ett 1:a pris !!!!!!!!!!!!

Var förra helgen till småland (Högsbyn) på kombinerad Gris/Älgjakt, hade med mig Barbro och Lina. Båda två gjorde bra arbeten på såväl grisar som älgar. Lördagen började med att Lina fick upp Gris/ar, gick ett par kilometer på grannmarken innan hon kom tillbaka, nästa upptag på gris kom 20 min senare, hon och Håkan Åbergs Bosse (storviltjägarens Todor) tog upp samma grisar i princip sammtidigt, Lina gick iväg med okänd gris medans Bosse stod kvar och skällde, Lina kom ganska snart tillbaka och anslöt till ståndskallet. Undertecknad som enligt sakkunniga innom gris-sfären är van vid större och sävligare djur sköt såklart bom på grisakräket men man är ju inte sämre än att man vet sina brister, kallade så in en av dessa smådjur erfaren herre vilken dräpte grisen på ett föredömligt sätt !!!!!

Håkan Åbergs gris för Lina & Bosse

Dagen efter for vi till trakterna av Nybro och där..... Äntligen en Älg som även undertecknad har någon möjlighet med !!!!!

Äntligen något stort !!!!!!!!!!!!!!!!

Älgjakten är i full gång och det har rasat en knippe älgar för Laikorna, här en del av dem.

Anders fick fälla sin första älg någonsin på gångstånd för Barbro, grattis till det Anders !!!!!!!!!!!!!!

Terrie med sin kviga för Maja, första på 6 år, heja Norge..

Gina tog upp denna älg som kom rakt mot oss, Maja anslöt och efter 1 km gångstånd var sagan slut då jag stod i vägen.

Lillbjärven, Barbro & Blaser. Bra kombination

Till slut efter många om & men lyckades jag ock lillbjärven lokalisera en Grävling i gryt vilken vi provade Siri på med följande resultat:

Ungdomlig iver samt äldre erfarenhet, ja jordiga blev vi i alla fall!!!

Jävligt jordiga, lillbjärven siktar Grimbart upp & ner

Resulterade i Siris första grytvilt !!!!!!!!!!!!!!

BJ Dimonds are Forewer (Dina) har gått ett godkänt grytprov, grattis Pierre & Liselott

BJ License to Kill (Ganja) har blivit finsk grytchampion, Grattis Eva Wickman & Ganja

Bj Hectors prov har gått genom kollegie och det höll för ett 1:a pris. Grattis Mikael Leffler & Hector

 

2011-09-20

Uppdaterat planerade kullar

Lagt ut Kessie under Bjärvar

Utställning i Högbo förra helgen. Siri fick sitt första Exellent med CK, får nu vänta tills hon startar i jaktklass. Bj Chanok och Gismo gjorde tämligen rent i sin grupp och blev såväl BIR som BIM båda med CERT och CACIB Grattis till det !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gismo kan därmed titulera sig INT UCH = Internationell utställningschampion !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gismo närmar sig sina fäders meriter, det saknas i repertoaren ett Cert på utställning i Danmark eller Finland samt ett 2:dagrs jaktprov i Norge med bra resultat, det skulle betyda 3 st hanar i rakt nedstigande led med titlarna NORD JCH NORD UCH INT UCH, hundarna det handlar om är Gismos farfar "Arnulvs Bajkal" och fader "Bjärvarnas Caliber" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Th, Malin Rosen (soträvskan) och BJ Chanok BIR, Cert, Cacib.

Tv, Peo Hedlund med BJ Gismo BIm, Cert Cacib. Tack till er båda och GRATTIS !!

 

2011-08-30

Mikael Leffler och BJ Hector gick i dag ett jaktprov och är föreslagen ett 1:a pris, en till jaktprovsmeriterad Bjärv !!!!!!!!!! Oavsett pris, Grattis Mikael & Hector, bra jobbat. Återkommer efter kollegiet med resultat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lagt in Hans under Bjärvar, K-kullen.

2011-08-04

Lagt in bild på Jaga under Bjärvar

Var ner till Bodahägnet för lite gristräning och start på Diplomtest, startade Barbro som gjorde ett mycket bra arbete och blev godkänd, en annan Bjärv som startades var Chanook och även hon blev godkänd efter ett mycket bra arbete. En annan Bjärv var med och tränade, Jenisej hon trummade på i över 3 timmar trots hysteriska inkallningsförsök av den i dag hese Peter andersson, verkar som jaktlusten är något bättre än lydnaden ..... testade våran Siri för första gången på Gris, hon skötte sig jättebra och trummade på riktigt bra med 2 grisar. Provade ochså Lina "Kolja" som aldrig sett en gris förr och hon jagade dessa som hon aldrig gjort nåt annat.....Trots outhärdlig hetta för både folk men framförallt hundarna så blev detta återigen en mycket trevlig tillställning, stor eloge till arrangörerna...

Lina med sin första griskontakt, funkade hur bra som helst

Lagt in bild på Kåda under Bjärvar. Ser mycket bra ut vad gäller jaktlusten i denna kull, ett flertal goda älg, gris och grävlingsarbeten redan innan 6 månaders ålder av flera av dessa, skall bli mycket intressant att följa denna K-kull..

Kåda med första Grävlingen, bra jobbat Bengt & Kåda

2011-08-02

Lagt in ny bild på Jo under Bjärvar samt lagt ut K-kullen, väntar på flera bilder av Bjärvar..

2011-07-26

Vilken helg det varit för Kalle "Kardinalen" Han tog hem 3 championat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det började i Elverum i Lördags där han blev provets bästa hund bland 22 startande, med ett 1:a pris och Cert på grytprovet blev han Norsk grytchampion och även NORDISK GRYTCHAMPION !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kalle efter ett i alla moment utmärkt arbete !!!!!!!

Hem fort som bara den och iväg till Köping på söndagen där han blev bästa hane med ett 1:a pris Cert och Cacib, därmed var det sista Certet bärgat och titeln Svensk Utställningschampion !!!!!!!!!!

Detta är man värd efter att ha erövrat 3 Championat sanmma helg samt att man har 4 innan !!!!!!!!!!

Kalle har därmed 7 Championat:

SEVCH = Svensk viltspårchampion

SE J(gs)CH=Svensk Grytsprängarchampion

SE J(gf)CH = Svens Grytförliggarchampion

FIGCH = Finsk Grytchampion

NOGCH = Norsk Grytchampion

NORDGCH = Nordisk Grytchampion

SUCH = Svensk Utställningschampion

 

2011-06-22

Var i helgen till Boda "Mamima jakt" för lite Vildsvinsträning, 16 hundar varav 9 Bjärvar deltog med blandade resultat. BJ Caliber startade på diplomtestet och klarade detta utan att ens ha sett en gris förr !!! Grattis till detta.

Kan varmt rekomendera detta, lärorikt till tusen både för folk och hundar. Ett flertal hägn i olika storlekar och svårighetsgrad både vad gäller terräng och grisar.

Ett stort tack till Lars, Mikael och Caroline som på ett mycket proffesionelt vis ledsagade såväl hundar som förare under dagen samt för ett mycket trevligt bemötande. Vi återkommer garanterat.

Fredagskväll från verandan, sämre kojor har man allt skådat

Sämre sällskap har man också haft

Grillkojan lite senare

En utmattad vattenkyld Barbro efter ett mycket bra 1 timmesarbete med 2 galtar

2011-06-21

Ändrat under planerade kullar

2011-05-01

Utställning i Högbo med Barbro i går 30/4. BIR & Cert

Bäst i ras samt CERT !!!!!!!!!!!

2011-03-28

Linas valpar växer så det knakar, pigga o dryga som få, 2 veckor kvar nu.

Några av dom, 5 veckor gamla här

2011-02-16

Vi välkomnar 8 st Bjärvar, Lina födde 13/2 8 valpar fördelat på 5 tikar & 3 hanar, ligger några bilder under kullar.

2011-02-12

Bjärvarnas License to Kill (Ganja) har startat på 2 grytprov i Finland vilket resulterade med följande resultat: B44 och C38. 2 Prov samma natt blev nog lite strängt men det första blev riktigt bra, blev även provbäst på detta prov. Gjorde även tomgrytsrevidering. Grattis Eva och Ganja till detta

BJ License to Kill med ett B44 i bagaget

2010-11-23

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR VI ALLA SOM KIKAR IN !!!!!!!!!

2010-12-18

Grattulerar Benny Lundmark och Bjärvarnas Heawy som idag efter kollegiet i Västerbotten kan titulera sig SE J(lö)CH. Kollegiet behandlade 3 prov från Heawy: spårprovet godkänt samt 2 löshundsprov som nådde 88 resp 89 poäng, skapligt medel !!!!!!!!!!!!!!

SE J(lö)CH Bjärvarnas Heawy med 88 och 89 poäng i bagaget !!!!!!!!!!!!

2010-12-08

Uppdaterat kullar

2010-12-07

Benny Lundmark och BJ Heavy gick ett löshundsprov idag och är föreslagen en god 1:a, går Heavys prov igenom kollegiet så är det bara spårprovet som saknas till jakchampionatet !! Grattis Benny och Heavy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2010-11-29

Viska som är i exil i Kalix-Nyborg hos Micke Paavola har vart i finland och tagit ett nappatag med Mårdhundar vilket fungerade. Viska o Micke skall försöka begränsa spridningen av dessa i Norrbotten..

Uppdaterat Kullar, Barbro gick tyvät tom !!!!!!!

BJ Gismo har vart till Norge och blivit Nordisk Vinnare och fick sig ett Cacib, ett Cacib till i Sverige och han är Internationell utställningschampion. Börjar man titta på detta så har Gismo inte långt kvar till sina linjers meritlista. En tvådagarsetta på jaktprov i Norge, ett cert på utställning i Norge (vilket skulle varit klart om den gode peo anmält i rätt klass sist, men det är en annan historia) samt ett Cacib i sverigeG. Mig veterligen så är det endast 2 svenskfödda Laikor som presterat detta, BJ Gisoms Far och farfar, BJ caliber och Arnulvs Baikal.Skulle iså fal betyda 3st Internationella ustställningschampions, Nordiska utställningschampions och Nordiska jaktchampions i rakt nedstigande led !! Håller tummarna för dig Peo..

Peo Hedlund och BJ Gismo

Nya gristag på hemmaplan. släppte Bj Honda och BJ Jenisej "Gena" på ett gäng grisar, stånd i upptaget ca 150 meter från hundgårdarna där hemma, gissa om grannarna vaknade denna söndagsmorgon. hur det vart så gav Honda upp efter en halvtimme, blev jagad rätt skapligt ett flertal gånger. däremot Gena !!!!!!! En av grisarna bröt ut och hon hängde på, höll i princip på med denna gris ensam i 5 timmar, sista timmen dock tillsammans med en am. foxhound som dessvärre legat på djursjukhus sedan dess med alvarliga skador. Grisen som var en galt sköts av Peter andersson som är ägaren till Gena, denna galt drog ner vågen till 180 kilo !!!!!!!!!!

Peter, Gena och välvuxen gris

2010-11-19

Benny Lundmark med BJ Heavy gick i dag ett jaktprov och är föreslagen ett riktigt bra 1:a pris.

Erik Lindström med BJ Egon går ett jaktprov och blir föreslagen ett bra 1a:pris, återkommer efter kollegie

BJ Chanook dundrar på med både Grisar & Älgar, 3:e pris på gris som meritlistan betår av är kanske inte rättvist men tyvär kan inte hundar anmäla sig själva.

BJ Chanook

 

2010-11-16

Lite retroaktiva uppdateringar

Släppte Kål och Honda på ett vildsvinspår i fredags på hemmamarken, ståndskall i upptaget på en galt som när den hängde på vågen visade sig väga 140 kilo. Bra hundarbete om än ett ganska kort sådant. 2 skapliga hål i bröstet på Kål rakt framifrån visar kanske att det inte är den mest idealiska grishunden.

140 kg Galt för Honda och Kål. Tommy till höger skytt

Älgjakten har hitills gått bra, började redan i Norrbotten under Björnjakten då jag & Lillbjärven blev inbjudna som hundförare i Ljuså en bit ovanför Boden, första älgen rasade där för Honda, inte på stånd men efter ett hyfsat jobb. Sen sköt lillbjärven sin första ståndälg för Maja, 10 år men STILL GOING STRONG

Världens bästa Maja

Lite bilder från älgjakten på hemmaplan

10 år ! då är man berättigad en vilostund efter ett gott arbete

Dräktig men funkar ändå, Barbro på stånd

Hondas första ståndälg

BJ Golden Eye "Siri" börjar arta sig till en fin liten dam !!!

Finsiri

BJ Dimonds Are Forever har gått ett godkänt grytanlagsprov för sprängare och ett godkänt anlagsspårprov

Dimond i träningstagen

Kalle har vart på utställningsäventyr med Monica & Carl-Gunnar vilket resulterade i ett BIM, Cacib och Kalles andra Cert

Bim, Cacib, Cert

 

Nppe har blivit far till 3 hanvalpar på Månlandets kennel, dom är nu 6 veckor och 1 hanvalp finns kvar

Nappes 3 avkommor, Månlandets kennel

Barbros jaktprov gick igenom kollegiet till ett 1:a pris om 80,5p

2010-10-09

Dåligt med uppdateringar nu då det är jakt. men har uppdaterat under planerade kullar:

Har startat Barbro på ett jaktprov, återkommer efter kollegiet med resultat !!!!!!!!!!!!

2010-08-08

Startade i dag Bombax "Coque Rouge" Lukas på ett förliggarprov vilket han skötte lysande och blev därmed Svensk förliggarchampion = SE J(gf)CH

Snacka om utvecklingskurva, var ner i ett naturgryt för första gången förra veckan !!!!!!

Lukas och Dommaren Peter Andersson efter ett väl genomfört grytarbete

 

 

2010-08-07

Uppdaterat meritlistor för Kalle, Nappe, Viska och Siri under Border

Gick den 5/7 ett grytjaktprov "Förliggare" med "Kardinalen" Kalle vilket han löste på ett mycket bra sätt och blev på så vis SE J(gf)CH = Svensk Grytförliggarchampion !!!!!!!!! Samma dag gick en Jack Russelterrier ett förliggarprov efter mycket grytletande med godkänt resultat, Grattis till Jimmy Ahlbäck och Russeln Ozz till detta som därmed har meriterna till ett förliggarchampionat. Tack till Thomas Larsson (dommare) och Peter Andersson (spad-ansvarig och även han dommare men inte i dag). Ochså till Lillbjärven för skötseln av spaden..........

Efter ungefär 1,5 timmes arbete av Kalle så var vi nere hos Kalle och Grimbart, ca 1,4 meter ner och väldigt lättgrävt. Lillbjärven (som föresten är större än undertecknad men det är en annan historia) var naturligtvis med och grävde, han filmade lite och med hans hjälp hoppas jag kunna lägga ut någon film om det hela.

Då det råder en viss förvirring över vilket championat man erövrar i Finland när man går ett godkänt A-prov i konstgryt så väljer jag att nöja mig med att dom blev Finska Champions. Återkommer om detta då Finska Kennelklubben har sagt sitt....

 

2010-09-02

Lite uppdateringar:

Grävlingsjakten är igång, ÄNTLIGEN. Jag o Lillbjärven Jonas var ut med Barbro vilket slutade med att Jonas fick sina 2 första spetsgrävlingar !!!!!

Lillbjärven Jonas med sina första spetsgrävlingar för Barbro, Grattis till det !!!!

En bordertjej vid namn "Lappstintans Fox Steps" har varit här och om allt går som det ska blir Nappe pappa om sisådär 9 veckor

Tyvär så insjuknade Lappstintans Marinella "Viska" efter det att vi kom hem från Finland, Diagnosen livmderinflamation och medföljande operation efter en vecka betyder att det är färdigvalpat för hennes del.......

Mia fyller 40 år på självaste grävlingspremiären vilket gör att man blir en dag sen .....

Grattis !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Grytläger i Borlänge förra veckan med vikt på att träna Siri, hon kom igång riktigt bra men tyckte att det saknades lite för att starta henne på ett anlagsprov, det fick räcka med ett karaktärsprov vilket inte var något problem. Startade även Nappe på ett grytapporteringsprov som gick bra.

Mia och Siri "Bjärvarnas Golden Eye inför en träning

Nappe i färd med en grytapportering

Monica S "Bombax" kom upp med "Bombax Coque Rouge" Lukas som jag startade på ett förliggarprov vilket han klarade med glans, nu på torsdag så väntar ett förliggarprov i naturgryt, fixar han det så blir han Svensk Förliggarchampion.

Mia vart i Norge, Elverum på grytläger, Kalle tog sitt 4:e 1:a pris och blev provets bästa hund på lördagen, tyvär inget cert denna gång heller så det Norska championatet ser ut att vara väldigt långt bort. Kanske bär det av till Danmark i september för att prova för det Nordiska championatet.

Mia och Märiths basläger i Elverum, på ljugarbänken Tommy "Smedsbackens" Jönson och Hans "Dommaren" Hjort

2010-07-08

Nyligen hemkommna från grytläger & prov i Pomarkku, Finland ! Helt klart den roligaste, intressantaste och möjligtvis även mest utslagsgivande provform vi vart med om.

Resultat: Måndag med 33 startande hundar: Viska A49 (därmed FI CH och provets bästa hund. Nappe B44 (högsta poäng på Bprovet) Kalle B42

Onsdag med 32 startande hundar: Nappe A50 (därmed FI CH SE J(G)CH) och provets bästa hund. Kalle A49 (därmed FI CH och provets näst bästa hund !!!!!!!!!!!!!!!

Stort tack till arrangörerna av lägret i Pomarkku för ett väl genomfört läger. Ännu större heder åt alla deltagare som förgyllde tillvaron mellan proven på alla möjliga vis.

Riktigt stort tack till uppfödarna BOMBAX och LAPPSTINTAN för förtroendet att förvalta deras avkommor !!!!!

Pomarkku i väntan på prov

Pomarkku i väntan på startordning

 

Så ser man ut efter att man åkt till Finland med 3 hundar och samtliga blir CHAMPINJONER !!!!!!!!!!!!!!

2010-06-25

GLAD MIDSOMMAR ÖNSKA BJÄRVARNA TILL ALLA DÄR UTE !!!!!!!!!!

Midsommarsiri

2010-06-22

3-Dagars utställning i Jönköping 18-20/6 med Kalle resulterade i 3 x 1:a pris och lika mång CK

2010-05-25

Årets Border föregående helg resulterade i följande, 3 utställda och lika många placerade !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bjärvarnas Golden Eye "Siri" 3:e plac junkl. Bombax Kardinal "Kalle" 3:e plac jaktkl. Lappstintans Marinella "Viska" 5:e plac jaktkl !!!!

Dessutom Kalle vald till ÅRETS JAKTBORDER !!!!!!!!!!

Bombax Kardinal "Kalle" ÅRETS JAKTBORDER

2010-05-16

Nappe var med Märith till Finland idag och gick ett B-grytprov vilket han klarade bra, ett B och ett A prov kvar !!!!!!!!!!!!!!!

Tusen tack för hjälpen Märith, du får en stänkare för det då vi ses nästa helg på Årets Border !!!!!!!!!

2010-05-04

Spårträning med Siri

Utställningsträning inför våren och sommarens utställningar

Kardinalen "Kalle"

Marinella "Viska"

Napoleon "Nappe"

Siri "Goldeneye"

2010-04-03

utställning "Lilla Stockholm"

Kalle 1:a CK BHKLres

Nappe: 1:a HP

 

2010-03-12

Utställning i Stockholm 6/3-10

Kalle: 1:a CK, bästa jaktborder, Bis 2:a Bruksjaktklass

Siris andra utställning i valpklass vilket renderade i 2 x HP

 

2010-02-26

Bilder och hälsningar från Pierre Gustafsson och Dimonds are forever "Dina" Miljöträning är aldrig fel !!!!!!!

BJ Dimonds are forever "Dina" i träningstagen !!!!!

Fler bilder under Bjärvar !!!!!

BJ Igor på utställning i Åseda: 1:a HP 1:a unghkk !!!!!!!!!!! Grattis till det !!! Väntar då på jaktprovsstarter nästa höst !!!!!

20010-02-10

Siri på utflykt, ganska dryga förhållanden, fler bilder under Border/Golden Eye

Inte lätt att vara liten i dessa förhållanden

Uppdaterat planerade kullar

Uppdaterat Lappstintans Marinella uner Border

 

2010-01-19

Gänget Johansson och BJ Igor i Bergkvara dundrar på! Tack för rapporter och bilder......

BJ Igor med en kalv skjuten på stånd i dag !!!!!!!!!!!!!

Bilder och hälsning från Kennet Rönnskog och Titti (A View To a Kill). Tack för det

Titti (BJ A viev to a kill) på Ålands hav !!!!!!!

2010-01-19

Får ideligen rapporter från Bergkvara där Mattias & Gunnar Johansson husserar tillsammans med BJ Igor, ej fyllda 2 år och ett antal Grisar i backen efter mycket bra ståndarbeten, Älgarna i trakten känner ochså till denna skara då de ochså råkat ut för trion. Ser med spänd förväntan fram emot nästa sesong då det är dags för jaktprov !!!! Igor ställs ut för första gången den 14/2 i Åseda, lycka till och tack för bilder och rapporter !!!!!!!!!!!!!!!

Lagt ut några fler bilder under Igor/bjärvar

BJ Igor med ett par grisar på stånd !!!!!!!!!!

2009-12-30

Vi önskar er alla som kikar in här ett Gott slut på 2009 och ett riktigt gått nytt år !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vill Tacka alla Bjärv (j)ägare för insatser under 2009 !!! uppfödare är inget värt utan bra valpköpare !!!!!!!! Lennart & Mia/Bjärvarnas

Snabba ryck i Västerbotten, kollegie har fastslagit ett 1:a pris till BJ Heawy ! Stort Grattis till Heawy och Benny för det !!!!!!!!!

2009-12-29

BJ gizmo var i Finland och startade ett löshundsprov den 27/12 vilket resulterade i ett 1:a pris om 81,5 poäng, därmed så är han även Finsk jaktchampion, stort grattis Gizmo och ägaren Peo-Hedlund !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BJ Heawy blev först ut i H-Kullen med att vara jaktprovsmeriterad då han den 27/12 gick ett prov med ett föreslaget 1:a pris, stort grattis till Heawy och Ägaren Benny Lundmark !!!!!!

2009-12-22

Våran Kalle "Bombax Kardinal" gick igår ett sprängarprov och då räven valde att lämna sitt boende efter ca. 20 minuter så blev han Svensk Grytsprängarchampion !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SV(gs)CH SVCH Bombax Kardinal

Lagt in några bilder på BJ Live And Let Die "Sally" under Bjärvar. Hon verkar inte fara illa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Johan Andersson sköt en kalv efter ett bra ståndarbete för sin BJ-Ivan förra helgen, grattis till det! Verkar vara fler än den jaktprovsmeriterade Indra som fungerar i kullen, kul !!!!!!!! Lagt in bild på Ivan under Bjärvar

2009-12-18

God jul och gått nytt år önskar Bjärvarnas !!!!!!!!!

2009-12-03

Bj Gizmo och Peo Hedlund gick ett jaktprov häromsisten och är föreslagna en 1:a vilket betyder att han då blir SJ(lö)CH och SJUCH = Dubbelchampion. Kollegiet hålls i januari så vi avvaktar detta innan vi svingar för många kepor..... Bra jobbat i alla fall !!!!!!!

Peo och Gizmo i Borlänge 2009

2009-12-03

Bjärvarnas jo var till Hammarstrand på sin första utställning vilket resulterade i en 1:a med HP. Först ut med meriter ur J-kullen ! Grattis till Detta !!!!

Bjärvarnas Jo som också är inlagd under J-kullen i Bjärvar

2009-11-13

Lagt in J-kullen och Bondbrudarna under Bjärvar, väntar på kort från fler av dessa.

2009-11-10

Gick ett grytspränarprov i fredags med Kalle, då han inte visat sig ovan jord efter 60 minuter förklarade dommare att det hela var över och han var underkänd eftersom sprängare måste bryta spåntant före 60 minuter, inget annat att göra än att ta fram grytpejlen och leta reda på han och efter en stunds pejlande hörde vi den envise på ca en meters djup, efter ytterligare 30 minuter och ett mörker som närmade sig med stormsteg var det bara att börja gräva, ca 1 meter ner hittar vi så grytgången med en Kalle i full aktion, vi plåtade igen reträttvägen och sen var det bara att vänta och visst dök ett huvud ganska omgående fram i gången men det var en grävling som såg ljuset för sista gången. Ett bra förliggararbete på ett sprängarprov..... Ja-ja tror det blir annat med en räv i underjorden. Till saken hör att en räv ringats in tidigare under dagen i grytet, om den var kvar eller ej vet nog bara räven men någon mer kontakt fick vi ej i grytet, nu vänta vi på nästa snöfall

Kalle efter sitt rävsprängarprov...........

2009-11-10

jonas Karlsson gick ett godkänt älgspårprov i går med sin BJ Dalle och är därmed SJ(lö)CH Grattis tii det

SJ(lö)CH Bjärvarnas Dalle

2009-11-03

Kalle är utsedd till årets Bombaxhund med följande motivering:

"En riktig border som visat talang i både jaktliga, viltspårsmässiga och utställningssammanhang. Vandringspris finnes"


Bombax Kardinal "Kalle" Årets Bombaxhund 2009 !!!!!!!!!!!!!

2009-11-03

Lagt in Bjärvarnas Golden Eye "Siri" Under Borderterrier

S51255/2009 Bjärvarnas Golden Eye "Siri"

2009-10-20

Jakt = Lugnt på hemsidan !!!! Här kommer lite retroaktiva uppdateringar

Alla Bordervalpar är nu borta, dom hamnade i Finland, Åland, Varberg, Bjuråker, Enköping och en blev kvar. Lycka till !!!!!!!!!!!

Kalle har varit i Högbo och Strängnäs vilket resultearde i 2 x 1:a pris 2 x CK 2 x 1:a jktlkk 1 x bis 2:a jktklkk

Nappe var med i högbo och tilldelades 1:a ck 2:a unghklkk

Började Björnjakten med en vecka i västerbotten vilket resulterade i 2 Björnar, den ena för en Jämthund och den andra en så kallad promenadbjörn, hade ett riktigt bra arbete med Kål tillsammans med en blandstövare på en mycket stor Björn men den klarade sig tyvär, både jag och Anders Larsson såg kräket men ingen hade läge

Fortsatte till Svartnäs där jag och Jimmie jagade en vecka, en Björn på Gävleborgssidan gäckade oss ett flertal gånger då den vistade en havreåker men gick därifrån på en asfaltsväg och hundarna ej kunde reda ut det. Sista dagen for vi till Lumsheden där en stövare tidigare släppt en Björn i en ungskog, vi släpte Lion och Kål vilka reste björnen som gick i ca 3 timmar ömson i gångstånd och fast stånd, då vi kom ikapp trion så hade det gått in på dalasidan där det var fullskjutet, jag och Jimmie såg Björnen i sakta gångstånd på ca 40 meter över en väg och det var bara att lyfta på hatten, surt sa räven

Efter svartnäs bar det iväg till Flykälen i Jämtland där det blev både Älg och björnjakt, Janne Falks plott "Max" gjorde ett superjobb på en stor Björn som naturligtvis föredrog grannmarkerna. Ett stort tack till jaktlaget i Flykälen för ett mycket trevligt bemötande, dit åker jag garanterat igen.

Sen bar det av till Västerbotten igen, Rasmus sköt första Björnen på riktigt stånd för Kål tillsammans med Bull, ett riktigt bra jobb av båda två. Anders sköt ochså en på stånd för Helga och Bull sen var det fullskjutet i Västerbotten.

Kåls (th) första ståndbjörn tillsammans med Bull

Så mot Norrbotten och Smedsbyn, en passkytt i ett älglag i Råneå sköt en björn för Oryx som gjorde ett bra ensammjobb, en kompis från Boden hade turen att få skjuta 2 Björnar, en för helga och en för Oryx och Helga. Kål var med på 2 jakter och skötte sig bra, tyvär så blev ingen skjuten men den ena gången så står en passkytt och tror att det är en älg som kommer i gångstånd och bryr sig inte om att förflytta sig de hundra metrarna det handlade om då björnen passerar bakom en krök på grusvägen han står på, denna grusväg skulle dessutom visa sig vara gränsen till annan jaktmark som vi ej fick tillgång till. det hela kunde ha slutat mycket illa. Då jag tagit mig runt för att haffa hundarna i en väg så kommer björnen i gångstånd över en järnväg och passerar precis då tåget kommer, nackhåren stog rakt ut men det gick bra och än en gång fick jag bevittna en långsamt gående Björn (ca 150 kilo) på ca 40 meter över en väg och inte får göra annat än att ropa in hundarna. Ett mycket bra arbete av både Kål och Lion som då var väl värda en nalle i backen.

Ett mycket stort tack till Thomas Lendholm med familj i Smedsbyn, bra boende och ett mycket trevligt bemötande. Thomas är en eldsjäl i det här med att försöka sammordna jaktlagen då det gäller Björnjakt vilket börjar ge resultat, lycka till med det.

Oryx Björn i Råneå

Mattias från Boden med Helga som lyckades fälla 2 Björnar, Grattis

Jonas Karlsson har med sin BJ Dalle har föreslagits en 1:a på 83 poäng vilket blir den sista sen saknas bara spårprovet till jaktschampionatet, grattis till det.

BJ Heavy, Hunter, Härja, Hoffa och Hector har alla visat framfötterna och ett flertal älgar har trillat på rena stånd för dessa, ingen är startad på jaktprov ännu, undrar vem som blir först ?????

BJ Jenisej från sista kullen Kolja/Atlas har skött sig strålande, över 3 timmar stånd med avslut innan 8 månader och ett flertal mycket bra arbeten !!

 

2009-09-13

Fortfarande 1 bordevalp kvar, med lätt kroksvans och därmed reducerat pris, som tur är jagar dom ju inte med svansen

9 veckor och nu även injagade på Lingon

2009-09-02

Retroaktiva uppdateringgar:

Fortfarande finns det Bordervalpar kvar, nedan är dom 7 veckor gamla ock injagade på kantareller............

Kalle och Mia var i Norge och gick ett grytprov i helgen vilket resulterade i en 1:a, detta är kalles tredje raka etta i Norge men vad som krävs för Certet är frågan.......

Först ut med att ta pris på jaktprov i I-Kullen blev BJ Indra, kollegiet har ej varit men det blir ett pris, Grattulerar och tackar ägaren Gunnar Lundberg och hans Indra till detta, återkommer med poäng och prisvalör....

2008-08-19

nu drar Bjärven på björnjakt, börjar i Doroteatrakten sen får vi se.. lycka till eller skitjakt på ern alla som tänkt sig ut i Björnskogen

2008-08-19

Lagt in nya bilder på Bondbrudarna under planerade kullar

Lekande Bondbrudar 6 veckor gamla

2009-08-15

Kalle och Nappe på utställning i Nyköping.

Nappe: 1:a CK 1:a unghklkk

Kalle: 1:a CK 1:a jaktklkk 4:e bästa hane CERT !!!

Bombax Kardinal "Kalles" första CERT !!!!!!

2009-08-11

Lagt in fler valpbilder under planerade kullar

2009-08-11

Rättviksresultat.

Lördagsutställningen ställdes 4 st bjärvar ut:

BJ Gizmo: Jaktklass 1:a Cert 1:a jktklkk 2:a bästa hane Inteckning i Laikaklubbens vandringspris "Bästa hane i jaktklass"

Bj Drutten: Jaktklass 1:a CK (fullcertad) 2:a jktklkk

BJ Flisa: öppenklass 1:a

BJ Fanny: Öppenklass 2:a

Dessa deltog i uppfödargrupp vilken blev bästa. 1:a pris och som dommaren skrev i utlåtandet: Med glädje HP

Söndagen endast 1 Bjärv.

BJ Gizmo: Jaktklass 1:a Cert 1:a jktklkk

Vill tacka alla Valpköpare samt alla andra Laikafolk som i vanlig ordning ställde till så att det blev en mycket trevlig helg

2007-07-22

Bombax Napoleon "Nappe" fick idag sitt första "Godkänt" i anlagsklass för grytsprängare !!!! Och som han gjorde det.... J-ligt bra. Vad säger man ??? Han gick för 6 dagar sedan genom den liggande förträngningen med mycket stöd och nu ålar han sig genom den som han aldrig gjort annat !! det kan man kalla utveckling.......

Startade även Bombax Kardinal "Kalle" på grytapporteringsprov och det fixade han med lätthet och blev godkänd..

2007-07-20

Grytläger i Norge förra veckan med grytprov onsdag och lördag. Ca 60 starter under dessa 2 provtillfällen varav 5 förliggare och resten sprängare. 8 st 1:a pris utdelades till sprängare varav Kalle tog 2 st med kritiken "Utmerkt sprengere". Nappe var med och tränade vilket var mycket nyttigt för honom, det gick så bra att jag valde att starta han på lördag och så när gick det bra, riktigt bra angrepp på första gången och hyllan men liggande förträngningen som han nyss lärt sig gå i gick inte utan peppning och då valde jag att bryta.

Stort tack till Eva, Siv, Kirsten och alla andra i Hedmarks Taxklubb som arrangerade lägerveckan på ett mycket bra och trevligt sätt

Vill ochså tacka Märith, Kjell, Britta och Disa för trevligt sällskap

Kalle som drog applåder innan dommarkritiken med sina 2 1:a pris

3 Glada Borderpinglor på grytprov i Norge. Från vänster: Disa, Britta och Märith

 

2007-07-09

Viska "Lappstintans Marinella" födde idag 6 st. Tikvalpar. Bilder och mera info kommer under planerade kullar.

2007-07-05

Gick i torsdags ett viltspårprov i öppenklass med Nappe vilket resulterade i att han blev Svensk Viltspårchampion.

I går, lördag var det Kalles tur på ett ordinarie viltspårprov "Nattprov i Gävle" Han fixade detta och blev även han Svensk Viltspårchampion.

2 x Svensk viltspårchampion: Bombax Kardinal och Bombax Napoleon

2009-06-27

Uppdaterat texten på Bombax Kardinal och Nappe under Border

2009-06-27

Börjar dagen med att gå 2 ordinarie viltspår prov med Bombax Napoleon "Nappe" och Bombax Kardinal "Kalle"

Först ut var Kalle som tyvär under sträcka 3 sätter nosen i en Grävlingsstig vilken han naturligtvis följer ända till Grytet, efter det helt ointresserad av blodspåret och jag bryter provet med en 0:a

Sen var det Nappes tur och han lufsade på i sin lugna gångart men hittade klöven utan större mankemang och tilldelades en 1:a

Efter det fortsatte vi till Noratrakten där ett grytprov väntade.

Kalle först ut och han dundrade på riktigt bra och fick sitt andra godkända grytanlagsprov för sprängare (ett naturgrytprov kvar till grytchampionatet).

Sen var det Nappe kvar som knappt lärt sig gå i gångarna, han startade ett grytkaraktärsprov och fixade det med lätthet.

Hyfsad dag: 1x1:a fast viltspårprov. 1 Godkänt gtyanlagsprov och 1 godkänt grytkaraktärsprov, måhända blir det en skål i kväll för det !!!

 

2009-06-22

Grattis Micke, Mia och BJ Caliber till det internationella Utställningschampionatet som ni erövrade i Rovaniemi i helgen !!!!!!

Micke Paavola och SJ(lö)CH FINJCH NJCH NORDJCH SVUCH FIUCH NUCH NORDUCH INTUCH Bjärvarnas Caliber

Midsommarhälsning från Ursen

2009-06-12

PGA. Byte av dator och villervalla med programm så har jag ej kunnat uppdaterat sidan, översätter man det i Svenska så blir det samlade ordet "Okunskap" . Som tur är finns det dom som kan det här med tekniska apparater, han som gjort sidan tex: Roffe Blom, tackar ännu en gång för mycket bra support!!!!!!!!!!!

Här kommer uppdateringar retroaktivt:

Bombax Kardinal: "Kalle". Han har under tiden lyckats fixa . 2 x 1:a pris Viltspår öppenklass samt 1 godkänt grytanlagsprov i Hällefors där han också blev provets bästa hund. 1 CK 4:e bästa hanhund Österbybruk

Bombax Napoleon: "Nappe". 1 öppenklass 1:a viltspår. 1 CK 1:a kk Österbybruk. Juniorklassvinnare Bombaxdagen.

Lappstintans Marinella: "Viska". Är med allra största sannorlikhet dräktig....

Bjärvarnas Drutten: Blev bästa hund i jaktklass i Östersund och knep därmed sin andra inteckning i Laikaklubbens vandringspris "Bästa hane i jakklass"

Bjärvarnas Gizmo: 1 cert i Norge samt ett i Sverige. Gizmo har testats i vildsvinshägn och där gjort en mycket imponerande arbete, lovar gott till hösten.

Bjärvarnas Electra: Lars Larsson ringer mig och är ganska upprymd över ett test i vildsvinshägn. Tester på hägnat vilt överlag i all ära men jag vet att Lars har ock har haft duktiga vildsvinshundar. Säger inget mer men det lät bra Lars !!!!!!!!!!!!!!

2009-05-12

BJ Electra tog sitt första CERT i Hunneb,erg i lördags där hon ochså blev BIR, Grattis Lars och Electra !!!!

2005-05-10

Lagt in stammtavlan för Honda under Laikorna

2009-05-09

Planerade kullar uppdaterad med stammtavla för valparna

2009-05-08

Parningen nedan genomförd, mera info under planerade kullar

2009-05-04

Uppdaterat under planerade kullar. Bordertiken Lappstintans Marinella löper och vi kommer att använda hanen nedan. Mera info under fliken planerade kullar.

NORDUCH J S61785/2004 Sub Terram Mr Muscle

2009-04-29

Gick viltspårprov "Anlagsklass" med Nappe "Bombax Napoleon" i dag med godkänt resultat.

Lagt in nya bilder på Hoffa under Bjärvar, tack för korten alexander !!

2009-04-26

Lite spårträning med diverse kräk..

Kalle hittade sin vildsvinsklöv

Nappe tog sig fram till spårslut där en Rådjursklöv väntade

Monika o Mattias Bayrare Frans "Jaeger" hade inga problem att hitta sin Älgskånk.

2009-04-26

Kardinalen på utställning i Västerås renderade i tredje raka CK`t. Certet låter vänta på sig

BJ Gizmo var i högbo och tog sitt andra CERT !! Grattis till det, saknas ett Cert och en jaktprovs 1:a till dubbelchampionatet

2009-04-12

Nappes första utställning i Stockholm renderade i ett 1:a pris. Kalle var också med och nöp ett CK till.

2009-03-14

Några retroaktiva uppdateringar !!!!!

Lagt in Heawy under Bjärvar, denna kull är därmed komplett.

Lodjursjakten blev pga snömängden inte riktigt som man förväntat sig, ett snödjup som i princip omöjliggjorde en vettig hundjakt, ett par katter sköts för Tommys finnstövare Sanna, sista katten som Tommy själv expiderade låg Sanna 2 km efter, har man i åtanke att Sanna normalt kör ner Rävarna i gryt tämligen omgående så förstår man läget..

Lite traditionsenligt var vi ned till det glada gänget i Ljusnarsberg som hade ringat några katter men inte heller här lyckades vi få till någon vettig hundjakt, här klantade vi till det för oss lite samt att ett hundkräk fallerade. En katt blev det i alla fall och den sköts av en passkytt och då vi började med de andra så var tyvär tilldelningen fylld och därmed föreställningen över för denna gång.

Det glada gänget från Ljusnarsberg. Till hösten så hoppas vi att får bjuda tillbaka med lite annan jakt.....

Passkytten med sitt byte.. Grattis till det !!!!!!!!

 

Första Bjärvarna ur H-Kullen utställda i Överkalix. Benny Lundmark ställde ut hela Bjärvklanen med följande resultat:

BJ- Heawy 1:a junkl 1:a junklkk HP

BJ- Härja 1:a junkl 2:a junklkk HP

Pappan Sarek 1.a jaktkl 1:a jaktklkk Cert BIR

Tror nog att den gode Benny vart med om sämre dagar !!!!!!!!!!!

Benyy Lundmark med från v. BJ-Härja och BJ-Heawy

Benny med papan Karl-Oskarsgårdens Sarek som slog alla och blev BIR

2009-03-07

Lagt in bilder på valparna under planerade kullar. Från 1 timme till 3 veckor !!

2009-02-24

Ny bild på Hunter under Bjärvar

2009-02-19

Uppdaterat: Honda samt ny text på Barbro under Laikor, Nya bilder på Hector under Bjärvar

Linas valpar, snart en vecka, flera bilder på varje valp kommer de närmsta dagarna under planerade kullar

2009-02-13

Lagt in nya bilder på nappe under Border samt stamtavla på Kalle o Nappe

2009-02-13

Uppdaterat under Planerade kullar

Lina födde i morse 4 valpar fördelat på 2 tikar och 2 hanar, vi välkomnar 4 nya Bjärvar!!!!!

2009-02-11

Väntar på valpar som ej sett dagens ljus ännu, 63 dygn i morgon räknat från sista parningen !!!!!!

BJ Gizmo fick till det till slut, sista jaktprovet för sesongen är klart och det blev en 1:a, sumerar vi sesongen för Gizmo så blir det 1x3:e pris, 2x2:a pris och ett första pris !!!!!!!! Efter det så var det då bara och fara till Uddeholm föregående helg och hämta hem första certet och det gick bra!!!! Grattis till detta !!!!!!!!!

 

2009-01-26

Lagt in vår nya Plott Cole eller "Kål" som vi kallar honnom för. Tagit bort Myran då hon ej längre är i våran ägo.

2009-01-26

Den 21/3 arrangerar Dalarnas älghundklubb utställning här i Borlänge, De Bjärvar som ställer sina hundar är efteråt välkommen hem till oss på uppfödarträff, hör av er i fall ni kommer så vi kan planera tilltugget...... VÄLKOMMNA !!!!!!!!!!!!!

2009-01-26

Lite uppdateringar !!!!!!!!!

* Bj Garbo (Barbro) tycks ha vaknat till rejält. 1 Timmes ståndskall på en stor Gris som hon tog upp på 1 kilometer samt ett bra älgarbete med sammanhängande fast ståndskall i 2,5 timmar

* Bj Gizmo har gått ett par älgprov till och båda föreslagna 2:a pris

* BJ Chanok har gått ett grisprov och blivit föreslagen ett 3:e pris

Bj Chanok

2009-01-10

Fick ett samtal om en påskjuten räv som gått i gryt, tog Viska och åkte dit och kunde konstatera att räven gått under en sten av kolosalformat, en ingång under stenen gjorde inte det hela lättare. Släppte in Viska som for in och skällde, viste inte då om räven var vid liv eller ej men efter en stund så konstaterade vi av Viskas skallgivning att det i alla fall inte var något kadaver hon skällde på, efter mycket spettande så lyckades vi slå ett par hål bredvid stensaten och i ett av hålen blottade Mickel sin rumpa vilken utgjorde handtag för en upplyftning samt en luftfärd på ett par meter, när Mickel landade så möttes han av en hagelsvärm från Marcus och därmed var sagan slut. Alltid lika fint att få avsluta ett eftersök på ett lyckat sätt, Räven var träffad av en kulsmäll lite lågt bakom frambenet, säkert hade den legat flera dygn innan den dött... Lagt ut några bilder under Galleri/Gryträv

2009-01-05

God fortsättning på det nya året önskar Bjärvarnas

2008-12-28

Provade Kalle på Rådjur igår, skare o mycket snö sätter stopp för allt annat nu, har haft ett kortare Rådjursdrev på 3-4 minuter med honom innan. Kompisen sköt en killing till att börja med, detta var första rådjuret den lilla föklädda gråhunden fick ruska om och det tog tydligen skruv. Släppte han igen på en grupp om 4 Rådjur som blivit sedda och nu var det plötsligt mycket roligare för enligt Garminen så blev drevet 15,3 kilometer..... inte direkt vad man väntat sig men visst,,,,, Jaktlusten finns där !!!!!!!!

2008-12-17

VI ÖNSKAR ER ALLA EN GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT HUNDÅR !!!!!!!!!!!!!!

2008-12-11

Uppdaterat under planerade kullar samt lagt in ett par nya bilder på Atlas under Bjärvar

2008-12-07

Utsällning. Stora Stockholm. Med Bombax Kardinal "Kalle" 1:a CK 1:a kk junkl.

2008-12-04

Gick ett jaktprov med Atlas. Lungt upptag 700 meter och när vi efter 120 minuter smygit in på ståndet visar det sig att det är en mård

2008-12-01

Gick spårprovet med Atlas vilket är föreslaget godkänt.

2008-11-25

BJ Honda går särskiljt älgspårprov vilket föreslås bli godkänt !!!!

2008-11-25

Grattis till första prisprovet !!!!!!!! BJ Gizmo gick sitt första löshundsprov i lördags, hade inte riktigt flytet då upptaget kom i första sökturen över 1 km bort, fast stånd i 38 minuter sen sken, när Gizmo kom tillbaka kom nästa upptag igen utan söktur och det stog fast i ca 80 minuter innan provtiden var slut. Dommaren har föreslaget 3:e pris men vist fins det mer kapacitet där.

2008-11-11

Uppdaterat under kullar

Lagt in Härja under Bjärvar

2008-11-11

Benny Lundmark Norsjö sköt idag en ståtlig 16 taggare på stånd för sin 9:o månaders tik BJ Härja. Härja har vid ett flertal tillfällen presterat älgarbeten med ståndtider på 2-4 timmar och visat på ett mycket bra förföljande, idag kom pricken över I:et

2008-11-04

Uppdaterat Grabben under Bjärvar

2008-11-01

I går morse, Snöstorm och ca 1 dec med nysnö ! Med andra ord idealiskt grytväder !!! Med en border "Viska" som bara har ett grytprov kvar till championatet var jag inte sent ute. Redan första grytet som kollades såg 2 innspår ut att vara av de färskare slaget. Ett telefonsamtal till Peter Andersson "grythundsdommare" och han var snart på plats. Släppte in Viska i grytet som började skälla ganska omgående, efter 10 minuter kom första brytningen, bara ut och kikade lite sen in igen och ful lfart, 7 min senare kom andra brytningen och även Räven, tyvär så klarade den sig med skinnet i behåll då den slank ut bakom den enda pass-skytten. Viska funderade nog varför det inte small men hon for in i grytet igen och det blev ånyo full rulle, 14 min senare kom första brytningen och även denna gång räven ur samma hål men skytten valde att skjuta bredvid. Hur som helst gjorde hon ett mycket bra arbete och blev godkänd, därmed SJ(g)CH.

Tack till Dommaren Peter Andersson som kom som på beställning med ca 3 minuters varsel !!!!!!

2008-10-28

Uppdaterat lite meriter under Bjärvar

2008-10-28

Peo Hedlund sköt första riktiga ståndälgen för BJ Gizmo i helgen, Grattis till det !!! Och efter ett flertal fina älgarbeten väntar så småningom jaktprov för dessa herrar !!!!!!

Micke Paavola sköt 2 Mårdhundar för Caliber "Ilves" i helgen, tror inte att det är så många Mårdhundar som skjutits för spetshundar ännu i Sverige, kul !!!!!!!!!!

Mats Erik Eriksson, Hammerdal tog med BJ Atlas ett 1:a pris på jaktprov häromveckan, Grattis till det !!!!!!!!!

2008-10-23

Mia blev idag efter 27 sammankomster färdig med sin uppfödarutbildning!

Kurserna bestog av:

2008-10-08

Björnjakten över för denna gång, har varit med på 10 björnar varav skjutit 2 själv. Med något litet undantag så har samtliga av dessa björna fällts för Rasmus hundar. Då det gäller praktiskt jakt har regeln med max 2 hundar gjort att man naturligtvis tar det bästa som fins att erbjuda i hundväg och därför låter man de mer älgbenägna hundarna vara, har provat våran nya Plotthane "Kål" vid ett flertal tillfällen med blandat resultat, spårnigsförmågan på kalla slag har fungerat utmärkt ståndarbetena har varierat. Han fick tyvär i början av sesongen tag i en björnhona med 2 ungar som efter ca 50 minuters stånd-gångstånd resulterade i att björnhonan bet honom rätt över huvudet, inga alvarliga fysiska skador men jag tror att det sitter kvar inne i skallen. Ett bildarkiv över Björnjakten kommer under dagen.

Bjärvens Bjärn från Låitavara, 300 kilo för Plottarna Bull och Cain

2008-09-23

Ja inte händer det mycket här på sidan just nu men man får väl ursäkta och komma med en bra förklaring till detta " JAKT" !!!! Hur som helst tog Lillbjärven " Jonas" Jägarexamen förra helgen och han dräpte sina första villebråd idag i form av två gryt-Grälingar för Viska, riktigt roligt att se dessa lysande ögon " Det känns hoppfullt inför framtiden " Lägger ut ett arkiv om denna grytjakt som känns riktigt bra för tillväxten innom jägarkåren !!!!!!!!!!!!!!!!

2008-09-13

Bjärvens Bjärn från Orsa nu i veckan för Plotten Good. I morn drar vi till Västerbotten o kollar läget där.

2008-09-06

Lappstintans Marinella "Viska" och Bombax Kardinal "Kalle" var idag på utställning i Högbo-Bruk:

Viska: 1:a CK 1:a jaktklkk

Kalle: 1:a HP 2:a Unghklkk

Kalle till vänster. Viska till höger

2008-08-10

Rättviksutställning och Laikaträffen blev som vanligt en trevlig tillställning, sen att det gick mycket bra för Bjärvarnas gör ju inte saken sämre. På lördagen ställdes totalt 75 Laikor ut, av dessa 75 fanns endast 4 stycken jaktprovsmeriterade hundar varav 3 Bjärvar !!! Söndagen var det dock lite tunnare med endast 15 stycken Laikor.

Resultat: BJ Elsa 1:a Cert 1 kk Jaktklass. BJ Caliber 1:a CK 1kk Championklass.

BJ Drutten 1:a CK 1kk jaktklass. BJ Gizmo 1:a. BJ Flisa 2:a. BJ Irja HP Valpklass

Uppfödargrupp bestående av Elsa, Caliber, Gizmo och Drutten: HP

Dessutom norpades klubbens båda vandringspris av var sin Bjärv.

Vandringspris för bästa östlaikahane i jaktklass togs hem av BJ Drutten och Magnus Olsson

Nyinstiftade vandringspriset som går till minne av Stig Smårs och är skänkt av Lars Larsson och Kjell-Steinar Brennemo. För bästa jaktprovsmeriterade hund/tik oavsett Laikaras på Lördagens Rättviksutställning. Togs hem av BJ Elsa och Torbjörn Andersson.

Utmärkelsen: Årets storviltlaika togs även det hem av BJ Elsa och Torbjörn.

Ett nytt pris från Bjärvarnas "Championatspris" delades för första gången ut och det gick till BJ Caliber. En till är aktuell för priset och det är BJ Bork, dock fanns inte husse Per-Ove Viklund på plats men det kommer per post.

Ett bildgalleri kommer att läggas ut under kvällen.

Tack till er alla som var med i Rättvik och gjorde det till en härlig sammankomst !!!!!!!!!!!!!

PS: Kom ihåg att boka stuga i tid till nästa Rättvisträff som äger rum 8-9 aug 2009

 

 

2008-08-02

Bombax Kardinal "Kalle"går sitt första viltspår ( anlag) och gör det med ett godkänt resultat..

2008-08-01

Grävlingsjakten startar, var ut med Ilim & Kolja men det blev nada. Däremot fick jag under natten rapporter från värmland att jordsvinen inte hade det lika lätt där. Magnus Olsson & Bengt Nilsson terroriserade dem med var sin bjärv och det resulterade i 3 Grimbartar under premiärnatten, drutten har varit med förr men för Flisas del blev det en form av premiär då den ena bet i gräset enbart för hennes skull..... Grattis till er båda !!!!!!!!!!!!!!! Vi tar en malt i Rättvik för detta !!!!!!!!!!!

2008-07-26

Viska går sitt andra sprängarprov i låda och blir godkänd !!!!!!!!!!!!

BJ-Drutten blir BIR i Ransäter och tar sitt 3:e Cacib.

BJ-Flisa tar sitt första CK i Ransäter.

2008-07-24

Tack till Annelie Helander Högberget som ordnat med grytläger i Dalarnas Taxklubbs regi där det för våran del bereddes möjlighet till start på grytsprängarprov !!!!!!!!!!!!!!!

Viska efter grytprovet som hon dessutom blev provetta på !!!!!!!!!

2008-07-23

Lappstintans Marinella "Viska" gjorde idag ett prov i konstgryt med mycket bra resultat, bara att ge sig ut på prov i naturgryt !!!!!!!!!!!!

2008-07-23

Lagt in en "Grabb" under G-Kullen

2008-07-10

Lagt in senaste nyförvärvet i form av en Border "Nappe"

2008-07-06

Viska "Lappstintans Marinella" blev i går bästa unghundstik på världsutställningen !!!!!!!!!!!!!!

2008-06-23

Lagt in bilder på Iroc under I-Kullen, samt en bild på Igors första eftersök.

2008-06-17

Magnus Olsson med BJ. Drutten som i lördags tog sitt 3:e raka cert samt ett Cacibii Västerås, stort grattis till er för det !!!!

2008-06-14

Lagt in Hamilton under H-Kullen

2008-06-11

Lagt in bilder på Irja, Indra och Igor i I-kullen samt en ny bild på kalle under Border/Kardinal

2008-05-29

Lagt in Hoffa under H-Kullen samt Lappstintan under Länkar

2008-05-27

Lite nya bilder i Galleri "Blandat 5"

Lagt in bilder och text för Honda i H-Kullen

Utställningsresultat för Viska i helgen: Lördag 1:a pris 1:a kk. Söndag 1:a pris 2:a kk

Lördagen 24/5-2008 Österbybruk 1:a 1:a kk

2008-05-21

Ny text på Borderterrier "Marinella"

2008-05-21

Lagt in bilder på Hjalle, Hector och Hunter på H-Kullen, uppdaterar efter hand som valparna växer upp och bilder kommer in

2008-05-15

Lagt in länkar om H och I-kullen under Bjärvar, kommer att uppdatera efter hand som dom växer upp och bilder rullar in.

2008-05-18

Grytträningen i konstgryt har börjat, Mia var iväg till Stärnviks konstgryt i fredags med Viska som skötte sig lysande och Kalle som fick vara med för första gången och sniffa på en levande Grimbart vilket såg riktigt bra ut

2008-04-06

Länk till Rasmus kommande film om Björnjakt

http://www.jakto.se/filmer-och-boecker/svensk-bjoernjakt-nr-1-dvd-2878.html

2008-04-04

Lagt in nya bilder på I - Kullen

2008-04-04

Lagt in en till hund "Baron" i B-Kullen

2008-03-25

Lagt in ett nytt bildgalleri om Viskas första Grävling samt ändrat i texten i presentationen av Viska samt ett bildgalleri med lite träning av valpen Kalle

2008-03-24

Lagt in sista Bjärven i D-Kullen

2008-03-23

Lagt in ett par Bjärvar till under G-Kullen

2008-03-22

Lagt in nya bilder på I - Kullen

2008-03-16

Lagt in ett par Bjärvar till samt lite bilder på galleriet. La också in en ny Bordertik "Marinella" som vi har på prov från Lappstintans kennel

2008-03-16

Grattis Torbjörn Andersson "Mr Skrocken" och Bjärvarnas Elsa till titeln "Årets storviltlaika" Ett 1:a pris på såväl Gris som Älg !!!!

2008-03-16

Bjärvar med framgång på utställningen i Borlänge i går:

BJ Drutten 1:a Cert BIR. Grattis till andra certet på 2 försök

BJ Fanny 1:a HP 1:a kk BJ Fina Doris 1:a HP 2:a kk BJ Flisa 1:a 3:a kk

BJ Gizmo 1:a HP 1:a kk

Uppfödargrupp: Drutten, Gizmo, Fanny, Fina Doris 1:a HP

Tack alla för att ni visar upp era Bjärvar. Tack ochså för en trevlig valpköparträff (fast huvudet var något större i morse)

2008-03-16

Lagt in nya bilder på H-Kullen på deras utomhusdebut. Nya bilder på I-Kullen kommer i veckan

2008-03-09

Påminner om smörgåstårta hemma hos oss efter Borlängeutställningen på lördag för alla Bjärvutställare. Vill ha en hint i form av en annmälan om ni tänker deltaga..

2008-03-09

Lagt in nya bilder på valparna under planerade kullar

2008-03-01

Första utställningen "Terriershow" Nyköping med Bombax Kardinal (Kalle): Valpklass 4-6 månader: 1:a HP, BIR valp, BIS 3 valp .

2008-02-24

Lagt in nya bilder på H - Kullen

2008-02-23

Lagt in valpbilder på Kolja/Tikko under Planerade kullar

2008-02-17

Lagt in bilder på valpar under Planerade kullar

2008-02-13

Mia påbörjar Svenska kennelklubbens uppfödarutbildning

2008-02-10

Stort garttis till Magnus Olsson som med BJ Drutten tog hem första Certet !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Utställningsresultat Uddeholm 2008-02-09:

BJ Drutten 1:a CERT BIR

BJ Gizmo 1:a

BJ Garbo 1:a HP 1kkjunk

BJ Fanny 1:a HP 2kkjunkl

BJ Flisa 1:a 3 kkjunkl.

Grattis till er alla !!!

2008-02-05

Efter gårdagens kollegie fastslogs BJ Egils prov till 66p och ett 2:a pris Grattulerar Egil & Patrik till detta, 183 skallminuter varav 167 i fast stånd och fullt förföljande bådar gott inför nästkommande säsong. Bj Elsas spårprov fastslogs till 39p

2008-01-27

Utställningen i Uddeholm den 9/2 ställer vi ut Bjärvanas Garbo. Flera deltagande Bjärvar är Bj Flisa, Bj Drutten, Bj Fanny och Bj Gismo

Lycka till !!!!!

2008-01-24

Lördagen 15/3 har SÄK utställning i Borlänge.
Ni valpköpare som tänkt ställa ut är välkomna till Fagerbacken på smörgåstårta efter utställningen.
Bjärvar med hussar & mattar som inte ställer ut är naturligtvis också välkomna. Vore kul om vi blir några stycken....
Vill gärna att ni hör av er ni som kommer, så vi vet hur många det blir...
Välkomna alla Bjärvar

2008-01-18

Torbjörn Anderssons Bjärvarnas Elsa går särskiljt Älgspåprov med ett godkänt resultat, en mycket bra spårning dessutom. Grattis till det !!

2008-01-16

Stort grattis till Patrik Abrahamsson och Bjärvarnas Egil som gick sitt första löshundsprov idag och gjorde det bra, pris blir det men vilken valör det blir återkommer jag med efter kollegiet. Därmed är det nu 4 stycken av 5 i E:kullen som är jaktprovsmeriterad, och det innan 2 års ålder !!!

2008-01-15

Kommer att lägga in en text över varje avkomma under fliken Bjärvar, har börjat med "Evelina"

2008-01-12

Utställningen i Orsa idag blev en trevlig tillställning, Lina ( Fetsockans Kolja) tog sista Certet och är därmed Dubbelchampion !!!!!

Övriga Bjärvars resultat:

Bjärvarnas Fulke 1:a pris HP 1:a JUNKL kk

Bjärvarnas Gizmo 1:a pris HP 2:a JUNKL kk

Bjärvarnas Elsa 1:a pris Jkl 2:a JKL kk

Bjärvarnas Egil 2:a pris

Grattis till er alla och tack till alla Bjärvägare som arbetar för att få fram sina hundar

2008-01-08

Håller på med bilder till Galleriet och Bjärvar.....

2008-01-06

Utställning i Orsa den 11/01 där vi kommer att ställa ut Fetsockans kolja..Flera bjärvar som blir utställda är BJ.Egil BJ.Elsa BJ.Gismo BJ.Fulke Lycka till

 

2008-01-06

Bjärvarnas Egil med ägare Patrik Abrahamsson går särskiljt Älgspårprov och blir Gokänd, Grattis till det

Mia & Lennart